Nye muligheder

Samfundsmæssig udfordring

64.943

NYE STUDERENDE

64.943 nye studerende i 2018

22.000

AKUT

Mangel på 22.000
studieboliger i Danmark

0

HUSLEJE

Gennemsnitlig husleje for en 1-værelses lejlighed i København.

Danmark oplever i øjeblikket - og har gjort det i en årrække - at vi ikke kan følge den store efterspørgsel der er efter boliger i de større byer, og det er et stort problem, som vi kan og vil løse.

Kommuner, developere m.fl. gør en stor indsats, men desværre er det ikke nok.

Årsagerne er mange:

  • Mangel på grunde
  • Lange behandlingstider
  • Nyopførte boliger er dyre i leje
  • Lange ventelister og byggeperioder

Til kommunen, developeren eller investoren

med grunde i attraktive områder

Manglen på 24.000 studieboliger i Danmark, har medført en revision af planloven som giver mindre flytbare boliger et gennembrud. Regeringen vil med den nye planlov tillade, at boliger opført til midlertidig beboelse til studerende kan stå i mindst ti år i stedet for de tidligere tre år.

Hidtil har kommunalbestyrelserne kunne give tilladelse til at opføre midlertidige boliger i 3 år, hvorefter tilladelsen skulle revurderes med henblik på fornyelse. Usikkerheden og risikoen i denne model set i forretningsøjemed har vejet for tung til, at virksomheder og investorer har kunnet se værdi i det.

Med det nye lovforslag tillader regeringen, at kommunerne kan give dispensation fra eksisterende lokalplaner i op til ti år, hvis det er med henblik på opførelse af midlertidige boliger til studerende. Efter de ti år vil kommunen kunne udstede en ny dispensation.

Brian Mikkelsen fra de Konservative forklarer således til DR:

Vi fjerner bureaukrati, giver noget mere frihed, så kommunerne kan lave midlertidige studieboliger...

  
Ved større byggeprojekter på grunde kan der sagtens gå op til flere år før man finder en grund, til man får udsagn om grundtilskud fra kommunen, samt byggetilladelse af selvsamme. Med denne lovgivning har man herved mulighed for at opstille midlertidige boliger, som man kan holde grunden og forretning kørende i ventetiden.

Til den mindre investor, eller private

der vil lave en god forretning i sin baghave

Grundet ændringer indført i BR15 og det nye Bygningsreglement 2018 (BR19) er det ikke længere nødvendigt, at etablere kontakt til kommunen, inden man iværksætter at bygge ny pavillion, carport eller lignende på en grund, såfremt man samlet holder sig under 50 kvadratmeter. 

Dette betyder, altså at såfremt man har en helårsbolig med dertilhørende grund, hvor man ikke har udnyttet de 50 kvadratmeter, så har man mulighed, for at opføre en Unit-one, og derved have en anneks til de lune sommeraftener eller hyggelige vinteraftener, og-/eller udleje det.

Innocon hjælper med al kontakt til myndigheder, såfremt dette måtte være nødvendigt. Giv os et kald, og hør hvordan du kan drage fordel af ovenstående!

Innocon kan derfor være din fortrukne leverandør af midlertidige boliger.

Denne hjemmeside bruger cookies. Læs mere
OK